Policisti so imeli zopet veliko dela z voznikom, ki ni upošteval svetlobnih in zvočnih signalov, ki so jih uporabili, da bi ga ustavili, pri begu pa je ogrožal tudi ostale potnike v cestnem prometu.

Policista Policijske postaje Rače sta 26. novembra med 23.05 in 23.20, na Ptujski cesti v Miklavžu na Dravskem polju, z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov, zaustavljala voznika osebnega avtomobila, znamke BMW, tip 730 D, modre barve z nameščenimi registrskimi tablicami registrskega območja KK. Voznik osebnega avtomobila se na zvočne in svetlobne znake policijskega vozila ni odzival, temveč je z veliko hitrostjo bežal pred policijskim vozilom.

Ustavila ga je ograja

Policista sta to vozilo pričela ustavljati zato, ker je že v križišču Ptujske ceste z lokalno cesto za pokopališče Dobrava v naselju Maribor z veliko hitrostjo brez zaustavljanja zapeljal v križišče v trenutku, ko je na semaforju gorela rdeča luč, nato pa nadaljeval z vožnjo po Ptujski cesti v smeri proti naselju ter v nadaljevanju tudi skozi naselje Miklavž na Dravskem polju. Med vožnjo je hitrost svojega vozila še povečeval z nevarno vožnjo pa ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu, s tem ko je vozil po levem smernem vozišču Ptujske ceste in nevarno prehiteval druga vozila, obvozil cestne otoke, zaradi česar so se vozniki, ki so vozili iz nasprotne smeri vožnje, ustavljali in umikali izven vozišča na pločnik. Med tako nevarno vožnjo sta policista voznika osebnega avtomobila večkrat poskušala pravilno ustaviti, vendar voznik ni ustavil. V semaforiziranem križišču v Miklavžu na Dravskem polju je kršitelj zapeljal v smeri proti naselju Rogoza, nato pa v eni od miklavških ulic trčil v ograjo in skupaj s sopotnico peš zbežal s kraja.

Pozivajo očividce

Policisti PP Rače, ki so voznika sicer izsledili, pozivajo vse voznike, ki so v opisanem času vozili po cestah, po katerih je voznik omenjenega vozila bežal pred policijskim vozilom ter so se zaradi njegove nevarne vožnje na kakršenkoli način umikali ali so bili zaradi opisane vožnje kakorkoli ogroženi, da se zglasijo na Policijski postaji Rače ali jih pokličejo na telefonsko številko 02/607-38-00 oziroma pokličejo na interventno telefonsko številko Policije 113.

Policisti bodo kršitelja kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice