Slika je simbolična (foto: Bobo).
Policijska uprava Maribor poroča, da so v primeru vinjenega voznika danes ponoči morali uporabiti tudi fizično silo in sredstva za vezanje in vklepanje.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel  371 klicev, od tega 102 interventna oziroma takšna, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 21 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je pet oseb lahko telesno poškodovalo,
  • ena prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala,
  • sedem povoženj živali,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • enega voznika so pridržali do privedbe na pristojno sodišče,
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, pet na javnih krajih in sedem v zasebnih prostorih,
  • eno nesrečo pri delu,
  • en požar.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda 

Policisti so imeli včeraj zjutraj v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica s tovornim avtomobilom hrvaških registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Popoldan pa so imeli policisti v postopku še državljana Sirije, ki ima bivališče urejeno v Nemčiji, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so oba oglobili.

Pijani voznik pridržan, lastnica vozila prejela plačilni nalog

V Juršincih so danes policisti, ob 00.55, pravilno ustavljali 36-letnega voznika osebnega avtomobila, ki pa na znak policista ni ustavil. 

Policisti so zapeljali za njim in voznika po nekaj kilometrih sledenja vseeno uspeli ustaviti.

V postopku so ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli. Zraven tega je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Ker kršitelj nima bivališča v Republiki Sloveniji, so mu policisti odredili pridržanje do privedbe v postopek na pristojno sodišče, kamor bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Ob tem so morali policisti uporabiti tudi fizično silo in sredstva za vezanje in vklepanje.

V opisanem vozilu je bila kot sopotnica tudi lastnica vozila, ki so ji policisti izdali plačilni nalog, ker je omogočila vožnje vozila osebi, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice