Slika je simbolična.
S Policijske uprave Maribor so sporočili podrobnosti včerajšnjega poskusa umora v okolici Selnice ob Dravi.

Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil včeraj, ob 11.24, po telefonu obveščen o poskusu umora, ki se je zgodil v vasi v okolici Selnice ob Dravi.

Na kraj sta bili napoteni policijski patrulji iz Policijske postaje Ruše in Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor. 

Policisti so ob prihodu na kraj z izvedbo prvih nujnih ukrepov ugotovili, da se v stanovanjski hiši nahaja 48-letna ženska, ki je utrpela več vbodnih poškodb.  

Na kraj je kmalu zatem prispela še nujna medicinska pomoč z zdravnikom iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki ji je nudila nujno medicinsko pomoč in jo odpeljala v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostala na zdravljenju. 

Sledila je iskalna akcija nasilneža

Policija je ugotovila, da se je osumljeni 29-letnik, po dejanju s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom mariborskega registrskega območja.

V nadaljevanju je stekla obsežna policijska akcija z vsemi razpoložljivimi policijskimi patruljami, vsled katere je bil osumljeni po dveh urah prijet na območju Policijske uprave Celje, natančneje na območju Pohorja, kjer mu je bila nato tudi odvzeta prostost.

Z ogledom kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je kaznivo dejanje poskusa umora izvršil njen bivši zet.

Kaj se je dogajalo?

Ugotovili so, da je osumljeni okrog 11. ure istega dne iskal 21-letno bivšo partnerko, s katero sta do nedavnega živela v tri in pol leta trajajoči zunajzakonski skupnosti. 

Zaradi prekinitve njunega razmerja in predhodnih groženj, mu je oškodovana 48-letnica vstop poskušala preprečiti, vendar ji to ni uspelo. 

Osumljeni je kljub žrtvinemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in to s pregledom prostorov tudi preveril: »Ob tem je kričal, da jo bo ubil.« 

Oškodovana mu je pri tem sledila in ga poskušala umiriti, takrat pa jo je osumljeni nenadoma fizično napadel, tako da jo je udarjal z rokami in brcal z nogami. Medtem je s kuhinjskega pulta pograbil kuhinjski nož, s katerim jo je večkrat zabodel v predel prsnega koša in vratu, po dejanju pa je stanovanjsko hišo zapustil in se z osebnim avtomobilom odpeljal.

Z navedenimi ugotovitvami sta bila seznanjena dežurna preiskovalna sodnica iz Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru.

Dežurna državna tožilka se je udeležila ogleda, ki ga je policiji prepustila preiskovalna sodnica.

Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HS CORPORATE … (nepreverjen)

HS CORPORATE FINANCIAL INVESTMENTS LIMITED, trenutno daje posojilo po 3% obrestni meri. Ponujamo različne finance, vključno z: osebnim posojilom, stanovanjskim posojilom, posojilom za konsolidacijo dolgov, avtomobilskimi posojili, kmetijskimi posojili, poslovnimi posojili in podjetniškimi posojili po 3% letni obrestni meri in je fiksna. Za več informacij nas kontaktirajte po e-pošti: [email protected] ali preko številke WhatsApp: +1 (765) -405-7552

Starejše novice