Slika je simbolična.
Na družbenem omrežju Facebook se je zdaj oglasila hčerka v soboto na Tržaški cesti ponesrečenega motorista in domnevnemu povzročitelju nesreče posvetila daljši zapis.

Prometna nesreča, ki se je na Tržaški cesti v Mariboru pripetila v soboto popoldne, bi se lahko končala s tragičnim izzidom, a se na srečo ni. 

Kot smo poročali ob koncu minulega tedna, sta trčila motorno kolo in osebno vozilo. Na kraj so prišli gasilci, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču iztekle tekočine, nudili pomoč policistom pri usmerjanju prometa.

»Lahko bi mi pred očmi ubil očeta«

Na družbenem omrežju Facebook se je zdaj oglasila hčerka ponesrečenega motorista, ki je po njenih besedah v trčenju utrpel poškodbe, domnevnemu povzročitelju, ki naj bi bil alkoholiziran in celo pobegnil s kraja nesreče, pa je posvetila zgovoren zapis.

Njen zapis objavljamo v celoti, razen imen vpletenih. 

»Izvoli, oglej si svojo umetnost.

Bi si človek mislil, da do 24. leta toliko odrasteš, da ne sedeš za volan (na komo) pijan, ampak očitno temu ni tako. Žalostno in neodgovorno, pa še te besede niso dovolj, da bi opisale tvoje malomarno dejanje. 

Ne razumem, kaj je bilo v tvoji glavi, ko si se zavestno odločil 'jaz pelem dans domu', ko nisi videl niti en meter pred sabo. 

No, to je rezultat tvojih otročjih odločitev. Upam, da se zavedaš, da se je vsa nesreča odvila najbolj srečno možno v tistem trenutku. Upam, da se zavedaš, da bi mi lahko pred očmi ubil očeta. 

Močno upam, da se zavedaš, da je krivda povsem tvoja, ker če ni bilo dovolj, da si bil pijan za volanom, si pa potem lepo zaključil s pobegom s kraja nesreče. 

Ne vem, kdo je bil tisti dan s tabo, njemu se ne morem dovolj zahvaliti, da je bil za razliko od tebe toliko odrasel, da je stopil iz avta in počakal na kraju ter podal vse informacije brez upiranja.

Ata je doma. V kakšnem stanju je, ne bom pisala, ker ni dovolj prostora, samo toliko v vednost, poškodbe niso majhne. Tako fizično kot psihično, njemu še toliko bolj kolikor meni.

Upam, da ti bo to šola. Ne samo tebi, ampak vsem, ki jim na kraj pameti pade, da bi sedli za volan v takšnem stanju, kot si bil ti.

To je bila (ogromna) sreča v nesreči. Niso vsega krivi motoristi. Večina nesreč se zgodi zaradi takšnih, kot si ti. Iz malomarnosti, ker je težko pogledati v ogledalo oziroma biti toliko odrasel, da si pokličeš taksi, če veš, da nisi sposoben peljati.

Za konec pa zahvala vsem reševalcem, policistom in gasilcem, še bolj dolgoletnemu prijatelju, ki ga je sam bog prinesel na kraj nesreče v tistem trenutku, ter vsem očividcem, ki so takoj priskočili na pomoč. 

Zaradi njih je bila situacija neopisljivo bolj umirjena in lažja, ko tebe več ni bilo na kraju.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice