Gradbeni delavci so v Ljubljanski ulici, na gradbišču podvoza pod železniško progo, v Mariboru ponovno naleteli na najdbo neeksplozivnega streliva.

Na strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so ob 12.15 objavili vest, da so v Mariboru odkrili neeksplodirano strelivo.

Bojan Kitel, vodja Službe direktorja Policijske uprave Maribor, je za Mariborinfo potrdil, da so v Mariboru res našli neeksplodirano strelivo: »Na kraj dogodka bodo prišli strokovnjaki Nacionalne enote za neeksplodirana ubojna sredstva. Po prvih informacijah naj bi šlo za manjšo neeksplodirano ubojno sredstvo, veliko približno 30 centimetrov

Kot je dejal, tokrat ne gre za 250- ali 500-kilogramsko letalsko bombo, več podrobnosti pa bo znanih kasneje.

Na Mestni občini Maribor pojasjujejo, da so danes zgodaj popoldne gradbeni delavci v Ljubljanski ulici, na gradbišču podvoza pod železniško progo, naleteli na topovski izstrelek. Na kraju najdbe so bili takoj pirotehniki in ugotovili so, da gre za izstrelek iz 2. svetovne vojne, nemške izdelave.

Najdba ni nevarna za okolico in jo bodo pirotehniki odpeljali v uničenje.

Spomnimo. Že pred tremi tedni so na gradbišču za mariborskim nakupovalnim središčem Europark gradbinci pri izkopavanju naleteli na 250-kilogramsko bombo. Takoj zatem pa so na območju železniških tirov našli še težjo, 500-kilogramsko bombo. Obe so 31. oktobra in 3. novembra uspešno onesposobili.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice