Slika je simbolična.
Smrtna nesreča pri sečnji v gozdu blizu Pijave Gorice.

Policijska uprava Ljubljana je sporočila, da je prišlo danes popoldan do hude delovne nesreče v gozdu. 

Pri delu v gozdu se je smrtno ponesrečil 74-letnik

Kot so sporočili, se je popoldne pri sečnji dreves v gozdu v okolici Pijave Gorice smrtno ponesrečil 74-letni moški.

Skupaj s 73-letnim lastnikom gozda je podiral drevesa, pri čemer je odžagano deblo padlo nanj in ga tako hudo poškodovalo, da je na kraju nesreče umrl.

Policisti so opravili ogled, ki sta se ga udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti in bodo o vseh ugotovitvah ter okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Pri sečnji dreves potrebna posebna previdnost

Prvo pomoč poškodovancu so do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Ljubljana nudili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pijava Gorica in člani GRS Ljubljana, so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije.

Pri sečnji dreves in čiščenju gozdnih površin na Policijski upravi Ljubljana svetujejo posebno previdnost. V gozd se ne odpravljajte sami, upoštevajte pravila varnosti pri delu, usposobite se za varno delo z motorno žago ter uporabljajte vso potrebno zaščitno opremo (čelado z glušniki, protivrezno obutev in hlače), opozarjajo.

Svetujejo še, da zahtevna in nevarna opravila prepustite usposobljenim osebam. Tudi ostali obiskovalci gozdov naj pazijo na lastno varnost in se ne gibljejo pod podrtim drevjem, so še zapisali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice