Mariborski operativno komunikacijski center prejel 115 interventnih klicev v zadnjih 24 urah.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 382 klicev, od tega 115 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi šestnajst kaznivih dejanj, šestnajst prometnih nesreč prve kategorije, eno prometno nesrečo druge kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala in dve prometni nesreči tretje kategorije, v kateri sta se dve osebi huje telesno poškodovali. 

Ena oseba je bila zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržana do iztreznitve.

Obravnavali so še 22 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega sedemnajst na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih, eni osebi pa so izrekli ukrep prepovedi približevanja določeni osebi ali kraju.

22 tujih državljanov, ki so ilegalno prestopili državno mejo

Policisti Policijske postaje Gorišnica so v zadnjih 24 urah obravnavali skupno 22 tujcev, državljane Bangladeša, Gvineje in Burundija, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo na njihovem območju. Tujci so zaprosili za azil.

Prometne nesreče tretje kategorije

Policisti Policijske postaje Lenart so včeraj v jutranjih urah obravnavali prometno nesrečo tretje kategorije v kateri je 21-letni voznik osebnega vozila zaradi nepravilne smeri vožnje zapeljal izven vozišča in trčil v drevo.

Pri tem se je oseba hudo telesno poškodovala. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Policisti Policijske postaje Maribor I so včeraj v popoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo tretje kategorije v kateri je bil udeležen 44-letni voznik kolesa, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu s krmilom trčil v ograjo in posledično padel po tleh.

Dobil je hudo telesno poškodbo, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JBT (nepreverjen)

V MB sirene tulijo vsak dan kot ,da smo v NY .Kje je nadzor prometa ? Reševalci in gasilci bi imeli manj dela če bi policija izvajala preventivni nadzor .

Starejše novice