Vir: Facebook Matej Periš - Traganje za istinom
DNK analiza je bila narejena po naročilu višjega državnega tožilstva v Beogradu.

V Donavi v bližini Beograda so včeraj našli truplo moškega, ki po opisu ustreza pogrešanemu Splitčanu Mateju Perišu, so poročali srbski mediji.

Nenad Periša, oče 27-letnika, ki je izginil v Beogradu v noči s 30. na 31. december 2021, je za srbski spletni portal Telegraf.rs potrdil, da ga je že kontaktirala srbska policija.

Mornarji so truplo, ki je lebdelo v vodi, našli okoli 9.30. Policija je prišla na kraj dogodka takoj po odkritju, na terenu so bili tudi izvedenci sodne medicine.

Znani rezultati analize

Zdaj so znani rezultati analize DNK – mrtev moški, ki so ga beograjski mornarji v sredo potegnili iz Donave, je pogrešani Matej Periš. 

Na truplu so našli enako majico, kot jo je 27-letni Splitčan nosil na eni od fotografij, ki je krožila po medijih, na roki je bila srebrna ura, kakršno je imel Matej, v žepu kavbojk pa njegov mobilni telefon. Vzrok smrti je utopitev, poročajo srbski mediji. 

Rezultati toksikološke analize bodo znani v približno treh tednih.

Mrzla reka skoraj pet mesecev skrivala truplo

Mrzla reka je več kot štiri mesece in pol skrivala truplo Mateja Periša, v sredo pa ga je »vrnila« na površje.

»Ko je Matej pristal v vodi, je bila temperatura le nekaj stopinj, v zadnjih dneh pa so se temperature dvignile nad 25, 26 stopinj. To je pripomoglo k hitrejšemu gnitju organizma, telo se je napihnilo kot balon, žogica. Ko se je voda otoplila, je truplo izplavalo,« je pojasnil Renato Grbić, lastnik restavracije na bregu Donave za srbski N1.

Kaj se je dogajalo?

Periš je v Beograd s prijatelji prišel iz Splita na praznovanje novega leta. V noči izginotja je obiskal klub Gotik, ki stoji blizu reke Save.

Po dosedanjih informacijah je izginil okoli druge ure zjutraj, potem ko je iz še neznanega razloga zapustil klub. Kasneje so se pojavili posnetki nadzornih kamer, na katerih teče po ulicah Beograda.

V iskanje pogrešanega Splitčana so se vključile vse enote srbske policije, a do danes niso prišli do odgovora na vprašanje, kaj se je dogajalo tisto noč.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Zakaj pa se je ob polnoči odpravil na tek po ulicah Beograda?

Starejše novice