Umora osumljeni 62-letnik, potem ko je na železniških tirih poskušal storiti samomor, zaradi izredno hudih poškodb ostaja v mariborskem kliničnem centru.

Štajerski kriminalisti še vedno iščejo morilsko orožje, s katerim naj bi osumljeni 62-letnik sodil svoji prav tako 62-letni partnerki.

»Morilskega orožja še nismo našli. Preiskava še poteka,« so na vprašanja Mariborinfo odgovorili iz Policijske uprave Celje.

Kot je policija pojasnila že naslednji dan po zločinu, ki se je 22. januarja odvil v kraju Klokočovnik, nedaleč stran od Slovenskih Konjic, je osumljenec partnerki zadal najmanj dva močna udarca v predel glave. Zaradi hudih poškodb umrla na kraju dejanja. Šlo naj bi za top predmet, ki ga policija kljub intenzivnemu iskanju še ni uspela najti.

62-letnik je po umoru partnerke nameraval vzeti življenje še sebi. Z osebnim vozilom se je odpeljal v Poljčane in se v bližini železniške postaje postavil pred vlak, ki je vozil v smeri proti Mariboru. Vlak ga je zbil in izredno hudo poškodoval. Zaradi izredno hudih poškodb so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Po sedemnajstih dneh se še vedno bori za življenje.

»Osumljeni 62-letnik je zaradi izredno hudih poškodb še vedno v mariborskem kliničnem centru,« potrjujejo tudi celjski kriminalisti.

Na železniških tirih v bližini Poljčan je parter pokojne 62-letnice poskušal soditi še sebi ... Za življenje se še vedno bori v UKC Maribor.

Kot smo tedaj poročali, je 62-letni osumljenec stari znanec policije. Po besedah kriminalistov je bil v preteklosti že obravnavan zaradi nasilništva v družini in za druga nasilna dejanja, pri čemer je bil leta 2016 zaradi nasilja v družini ter preprečitve uradnega dejanja in maščevanja uradni osebi celo obsojen na 11 mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let. Pokojna 62-letnica sicer v zadnjih dveh letih ni prijavljala, da bi bila žrtev nasilja v družini, še ugotavlja policija.

Kriminalisti so zatrdili še, da v zločin zagotovo ni bila vpletena druga oseba razen partnerja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice