Vir: posnetek zaslona VTV studio
Vodja celjskih kriminalistov je javnosti predstavil dodatne informacije glede incidenta v Velenju.

Spomnimo, danes okoli poldneva je neznani moški v središču Velenja razgrajal in razbijal ter grozil s samomorom.

Ko ga je patrulja izsledila, je policiste napadel z nožem, zato so policisti izstrelili opozorilni strel, nakar je osumljenec pobegnil, ko so ga policisti dohiteli, jih je znova napadel z nožem, zato so uporabili električni paralizator, vendar je osumljenec kljub temu uspel prijeti policistko in jo z nožem poškodoval po glavi, pri čemer so policisti zoper njega uporabili strelno orožje.

Zaradi poškodb sta bila policistka in kršitelj z reševalnim vozilom odpeljana v celjsko bolnišnico.

'Krst' električnega paralizatorja neuspešen

Vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec je v izjavi za medije povedal, da je 22-letni osumljenec, državljan Bosne in Hercegovine, javni red in mir naprej kršil na avtobusni postaji v Velenju, ko so na kraj dogodka prispeli policisti, pa je zbežal, piše STA.

Policisti so ga potem dohiteli na Titovem trgu. Ko so policisti hoteli uporabiti prisilna sredstva, da bi ga obvladali, pa jih je osumljeni napadel z nožem, zato so bili prisiljeni uporabiti strelno orožje.

Osumljeni, ki ga policija do zdaj ni obravnavala, je utrpel težke telesne poškodbe, vendar je izven življenjske nevarnosti, policistka pa je lažje poškodovana, je dejal Vogrinec.

Ali je bil osumljenec pod vplivom psihoaktivnih substanc, za zdaj še ni znano. Policistom pa so po dogodku nudili psihosocialno pomoč. Glede električnega paralizatorja, ki je bil pri nas tokrat prvič uporabljen, je Vogrinec pojasnil, da bo preiskava pokazala, zakaj njegova uporaba ni bila uspešna, saj osumljenca z njim niso uspeli onesposobiti, še piše STA.

Na dogodek se je odzval tudi slovenski premier Janez Janša, ki je v tvitu policistki zaželel čimprejšnje okrevanje, slovenskim policistom pa se je zahvalil za ohranjanje varnosti.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Coban je podivjal

Franc s Piramide (nepreverjen)

Policijsko delo ni ravno najbolj primerno za ženske. Oziroma ženske niso najbolj primerne za policistke. Je treba imeti moško moč in spretnost in hitro ukrepati, ne pa cincati, al bi al nebi.

dragan krstic (nepreverjen)

Fafonka bo poslala ostro protestno pismo ministru Hojsu zaradi okrutnega ravnanja policije do ubogega muslimana.

Elvir (nepreverjen)

Nisem prebral da nekje pise da je musliman,lahko je Dragan iz Banjaluke. Lp

In reply to by dragan krstic (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

...al pa Bozo iz Mostara-)

In reply to by Elvir (nepreverjen)

obcan554 (nepreverjen)

Samomor je hotel naret, putili bi ga naj opravi.

1989 (nepreverjen)

Zorina so v MB do smrti pretepli, pa ni bilo besede o tem, tu pa pisete o Veleju.
velejeinfo.com

Branko Konj (nepreverjen)

Tradicionalni Angleži so ob napadu na Bobija izvedli linčanje na Trafalgar Squaru; v Mariboru napadalca na policista linčajmo pri Kojaku.Nekdo,ki mi nudimo socialno zavetje, bi iz fantoma dolgočasja napadal policiste in ostale državljane.Fco.Bregana,za zmeraj.

Starejše novice