Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so v mesecih maju in juniju v sodelovanju z organizatorji prireditev opravili pet poostrenih nadzorov s področja uporabe prepovedanih drog na različnih koncertnih prizoriščih v Mariboru in okolici.

Med poostrenimi nadzori so opravili 156 zasegov prepovedanih drog in sicer:

   - en zaseg prepovedane droge GHB, tekoči ekstazij,
   - enajst zasegov kokaina,
   - deset zasegov amfetamina,
   - dva zasega kristalov MDMA,
   - petnajst zasegov tabletk ekstazij, ki vsebujejo prepovedno drogo
      MDMA in
   - 117 zasegov prepovedane droge konoplje rastline.

Kriminalisti so zasegli tudi dva tako imenovana bokserja, ki spadata v kategorijo hladnih orožij, zaradi česar gre za kršitev določil Zakona o orožju.

Obravnavajo tudi dve kaznivi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskava teh kaznivih dejanj še traja.

V zvezi z opisanimi ukrepi so policisti uvedli 154 tako imenovanih  hitrih postopkov o prekršku, 152 zaradi prepovedanih drog in dva zaradi hladnega orožja, podali pa bodo tudi dva obdolžilna predloga pristojnim sodiščem. V kolikor bo potrjen tudi utemeljen sum storitve opisanih kaznivih dejanj bodo policisti podali kazenski ovadbi na pristojno tožilstvo, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. 
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice