Foto: Policijska postaja Maribor II
En od staršev je kupoval prepovedane pirotehnične izdelke in jih za uporabo in nadaljnjo prodajo izročal mladoletnemu sinu.

Policisti Policijske postaje Maribor II so bili 15. decembra seznanjeni s problematiko pokanja petard oziroma uporabo pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok, na območju Dravskega Dvora, Miklavža in Dobrovc.

Takoj so pristopili k zbiranju obvestil in ugotovili, da so pirotehnične izdelke posedovali in uporabljali trije mladoletniki iz območja Dravskega Dvora, ki so jim policisti v postopku, ki je sledil, te izdelke tudi zasegli.

Skupno so jim zasegli 550 pirotehničnih izdelkov II. in III. kategorije, katerih glavni učinek je pok, saj je posedovanje, prodaja in uporaba teh izdelkov v Sloveniji prepovedana.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je opisane pirotehnične izdelke preko svetovnega spleta kupil eden izmed staršev enega od mladoletnikov, ki jih je uporabljal in tudi preprodajal svojim vrstnikom.

Zoper mladoletne kršitelje bodo policisti zaradi posedovanja in uporabe pirotehničnih izdelkov na Okrajno sodišče v Mariboru podali obdolžilni predlog, zoper starša, ki je nabavljal oziroma kupoval te izdelke, pa bodo pri prekrškovnem organu Policijske postaje Maribor II uvedli hitri postopek, v katerem mu bodo izdali odločbo o prekršku.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Bravo! Po vzoru predsednika vlade ... on orožje, cigani pirotehniko ...

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Čestitke Policiji. Bo vsaj malo več miru med prazniki. Tisti, ki pa mazohistično uživajo v pokanju, pa naj to počnejo doma. Pa še pisker si naj dajo na glavo da bo bolj vsekalo

Franc s Piramide

Bravo policija!

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

To pa je biznis prihodnosti. Ja, treba se je znajti in skupaj stopiti kot družina, ko se vse draži.

Starejše novice