Policisti Policijske postaje Rače so uspešno preiskali vlom v stanovanjsko hišo na območju Hoč, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Z zbranimi obvestili in drugimi procesnimi opravili so mariborski možje v modrem ugotovili, da je 30-letni državljan Slovenije 2. februarja 2019 vlomil v stanovanjsko hišo na območju Spodnjih Hoč, od koder je odtujil več predmetov. 

Zoper osumljenega bodo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine podali kazensko ovadbo.

Velika tatvina in rop

Policisti Policijske postaje Maribor I so uspešno preiskali tri kazniva dejanja s področja premoženjskih deliktov, in sicer dve kaznivi dejanji drzne tatvine in eno kaznivo dejanje ropa. 

Osemindvajsetletnika utemeljeno sumijo, da je v času od 17. septembra 2019 do 1. oktobra 2019 na območju mesta Maribor na predrzen način, v enem primeru pa tudi z uporabo sile oziroma grožnje, starejšim občankam strgal torbice in pobegnil. 

Ugotovili so, da je potencialno žrtev najprej spremljal na banki in ji za tem sledil do mesta, kjer je izvršil kaznivo dejanje. Po vseh zbranih dokazih bodo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper osumljenega podali kazensko ovadbo za dve kaznivi dejanji velike tatvine in eno kaznivo dejanje ropa.

Policija izsledila tudi 40-letnega tatu

Tudi policisti Policijske postaje Šentilj so uspešno preiskali veliko tatvino – vlom v poslovne prostore na Tratah, kjer so ugotovili, da je 40-letni državljan Slovenije 6. oktobra 2019 ponoči vlomil v skladiščni prostor podjetja in odtujil več živilskih izdelkov v skupni vrednosti okoli 100 evrov. 

Na njegovem naslovu bivanja so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru opravili hišno preiskavo in bodo zoper osumljenega na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine podali kazensko ovadbo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice