Foto: PU Maribor
Bi lahko šlo celo za poskus zavarovalniške goljufije?

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo v primeru naznanitve suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja januarja letos. Spomnimo. 10. januarja letos sta 35- in 31-letna Mariborčana obvesila OKC Policijske uprave Maribor, da je neznani storilec na Ulici Heroja Nandeta, na vozišču Tezenske ulice v Mariboru, med vožnjo streljal na njun osebni avtomobil znamke BMW.

Zoper neznanega storilca sta naznanila sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.

Na podlagi ogleda kraja kaznivega dejanja, kriminalistično-tehničnih preiskav in znanih obvestil je bilo ugotovljeno, da sta sama streljala na vozilo. Pri tem sta priredila kraj kaznivega dejanja, torej domnevnega streljanja, o čemer sta se predhodno dogovorila, je pojasnil Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

Munda: Dvigniti sta si želela »rejting«

Policija je pojasnila, da sta osumljenca, kljub temu da sta vedela, da do streljanja nanju ni prišlo, to prijavila oziroma naznanila organom pregon, ki so posledično izvedli vse potrebne ukrepe za izsleditev domnevnih storilcev, s katerimi je potrjen obstoj elementov očitanega jima kaznivega dejanja.

35-letni Mariborčan je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. 21. marca je bil v drugi zadevi zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor. Ovadba zaradi nasilništva po besedah Munde v tem primeru ni povezana s tržnico.

»Glede na to, da sta bila v tem času in v preteklosti že večkrat zaznana v različnih varnostnih dogodkih z elementi nasilja, da sta si pa na tak način želela tudi dvigniti svoj rejting v okolici,« še ocenjuje Munda.

Orožja, s katerim so bile povzročene poškodbe na vozilu, niso našli, po besedah Munde je najverjetnje šlo za pištolo.

Zoper oba je bila 3. maja podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice