Je mladoletnik z objestno vožnjo po Mariboru, ki je trajala skoraj eno uro, ogrožal tudi vas?

Policisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj, okoli 22.50, na Cesti proletarskih brigad v Mariboru ustavljali voznika starejšega osebnega avtomobila BMW, serije 3, temnejše barve, ki je storil več cestno prometnih prekrškov. A mladoletni voznik, doma iz okolice Slovenske Bistrice, policistov ni upošteval in vozila ni ustavil.

»Še več, hitrost vožnje svojega vozila je pospešil in z vožnjo nadaljeval čez Koroški most proti Gosposvetski cesti. Vožnjo, med katero je ogrožal druge udeležence v cestnem prometu, je nadaljeval v smeri Selnice ob Dravi, naprej v smeri Fale in nato v smeri Lovrenca na Pohorju,« poročajo možje v modrem in dodajajo, da to še ni vse. 

Z nevarno in ogrožajočo vožnjo je po besedah policije mladoletnik nadaljeval v smeri Ruš, Bistrice ob Dravi in v smeri Limbuške ceste v Mariboru, nato pa še v smeri Valvasorjeve ulice proti Trgu Revolucije in nato po Pobreški cesti mimo Europarka proti Čufarjevi ulici, kjer je zavil na makadamsko cesto skozi Stražun, proti Štrekljevi ulici. 

Je ogrožal tudi vas?

Policisti so ga poskušali večkrat ustaviti, tudi z uporabo sredstev za prisilno ustavljanje motornih vozil, vendar je voznik z nevarno vožnjo nadaljeval po Ptujski cesti v smeri Zagrebške ceste, nato pa po Lahovi ulici v smeri Ledine, od tam pa je z vožnjo nadaljeval proti Bohovi. V bližini Botaničnega vrta v Pivoli so ga policisti ob 23.40 izsledili. 

»Ker je voznik med nevarno vožnjo, med katero je storil več cestno prometnih prekrškov, predvsem pa je ogrožal več udeležencev v cestnem prometu, policisti prosijo vse udeležence v cestnem prometu, še posebej tiste, ki jih je voznik osebnega avtomobila BMW, starejše izdelave, serije 3, temnejše barve ogrožal, in vse priče tega divjanja, naj se zglasijo na Postaji prometne policije v Mariboru oziroma pokličejo na telefonski številki 02/450-20-30 ali 113,« še pozivajo iz Policijske uprave Maribor.

Policisti bodo mladoletnega voznika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice