Pri 28-letniku so policisti zasegli več kosov orožja, streliva in prepovedane droge. Preiskovalni sodnik je zanj že odredil pripor.

Ravenski policisti so v torek, 8. januarja, opravili hišno preiskavo pri 28-letnemu občanu z območja Policijske postaje Ravne na Koroškem. Med hišno preiskavo so zasegli več kosov orožja in streliva.

Zasegli so dve avtomatski pištoli SHE 76 z nabojnikoma in lasersko napravo, dve puški Mauser, avtomatsko puško, dva nabojnika za avtomatsko puško, 44 ostrih nabojev različnih kalibrov, zračno puško Hatsu, ohišje raketometa Armbrust in ohišje ročnega raketometa M80 Zolja. Za orožje osumljeni ni imel dovoljenj.

Gojil tudi konopljo, 28-letnik v priporu

Pri  hišni preiskavi so v kletnih prostorih stanovanjske hiše odkrili dva prirejena in za gojenje konoplje opremljena prostora ter več kot 80 sadik, visokih do 80 centimetrov, so sporočili s celjske policijske uprave.

V  podstrešnem delu hiše je imel osumljeni poseben prostor namenjen sušenju konoplje, kjer so policisti našli in zasegli dobrih 900 gramov posušenih delov konoplje ter okoli 800 gramov posušene in za prodajo že zapakirane konoplje.

28-letnik je bil danes s kazensko ovadbo zaradi suma storitve nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, ki je zanj odredil pripor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice