Foto: Policijska uprava Celje
Štajerski policisti so v zadnjih treh mesecih dobili tri prijave primerov nezakonitega lova na območju Ribnice na Pohorju.

Prejšnji teden so na območju Josipdola pri nezakonitem lovu dobili 37-letnega moškega doma z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi in mu zasegli samostrel s puščicami, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 37-letni občan poleg primera nezakonitega lova prejšnji teden, osumljen še najmanj dveh kaznivih dejanj nezakonitega lova v mesecu septembru.

Foto: Policijska uprava Celje

Osumljeni s samostrelom s puščicami ustrelil dva jelena

Osumljeni si je za potrebe nezakonitega lova divjadi kupil opremo za opazovanje in fotografiranje divjadi ter samostrel s puščicami, s katerim je v septembru, v gozdu na območju Ribnice na Pohorju, ustrelil dva jelena.

Foto: Policijska uprava Celje

Osumljenega 37-letnika bodo policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja nezakonitega lova.

Prav tako so mu izdali odločbo o prekršku po zakonu o ohranjanju narave zaradi vožnje v naravnem okolju, saj je z osebnim avtomobilom vozil po gozdu in travniku na območju Ribniške koče in Josipdola.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nagajivček (nepreverjen)

zakaj mb ne bo ukinil parkplatzen & tankštelen na parkir platzu ? mora 9 miljonov pokrast, dokler je župnik okol stolnice !

Čuj (nepreverjen)

.....tega bi rabili ,da bi lovil kros-motoriste in ostale vandale na mariborskem Pohorju in njihove trofeje poslal na policijo ,ker policija nikoli ne izsledi kršiteljev ,samo njihove sledi........za šankom .

Starejše novice