V dvojnem dnu osebnega vozila na mejnem prehodu Gruškovju se je skrivalo 30 kilogramov marihuane.

Minuli petek so uslužbenci mobilnega oddelka Finančne uprave Republike Slovenije izvajali finančni nadzor vstopnih vozil in potnikov na mejnem prehodu Gruškovje. Pri pregledu osebnega avtomobila znamke Peugeot 307, ki ga je vozil državljan Črne gore, so ugotovili, da je bilo podvozje vozila predelano z namenom ustvarjenega dodatnega, skritega, prostora za tihotapljenje blaga.

Zaradi utemeljenega suma tihotapstva so opravili preiskavo prevoznega sredstva, pri kateri so v dvojnem dnu vozila našli 32 paketov rjave barve v skupni teži 30 kilogramov. S preliminarnim testom posušenih delcev rastlin, ki so se nahajali v enem od paketov, so ugotovili, da se v njih nahaja marihuana.

46-letnemu moškemu so odvzeli prostost

Vozilo so zavarovali in o ugotovitvah obvestili policijo, ki je prevzela nadaljnji postopek preiskave vozila in druge naloge v predkazenskem postopku. Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je državljan Črne Gore storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, s tem ko je neupravičeno zaradi prodaje prenašal konoplja, so moškemu odvzeli prostost.

46-letnika so v nedeljo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zanj odredil pripor. Za tovrstno kaznivo dejanje je sicer zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let zapora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice