Policisti pri 53-letniku ob konoplji odkrili še dve pištoli, več kot sto nabojev in sabljo, ki je bila pripravljena za napad.

Policisti PP Rače so z mariborskim vodnikom službenega psa v sredo opravili hišno preiskavo pri 53-letniku z območja občine Rače-Fram in pri njem zasegli okoli 600 gramov posušenih rastlinskih delcev in 130 sadik konoplje, ki so merile med 10 in 80 centimetri.

Poleg tega so med hišno preiskavo našli in zasegli več kosov orožja, in sicer dve pištoli znamke Češka Zbrojovka in Rohm ter 116 nabojev, bokser z vgrajenim rezilom, dve palici, povezani s kovinsko verigo, bodalo in sabljo, pripravljeno za napad, so sporočili s Policijske uprave Maribor. 

Zasegli so tudi 58 kosov pirotehničnih izdelkov kategorije F2, katerih glavni učinek je pok. Zoper osumljenca bodo vložili kazensko ovadbo zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, ob tem pa sprožili prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o orožju in Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice