Do hudega požara s tragičnim izidom je prišlo na območju Benedikta. Življenje sta izgubili dve osebi.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v zgodnjih jutranjih urah zagorelo v starejši stanovanjski hiši v Spodnji Bačkovi, na območju občine Benedikt. 

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Mariborinfo je hud požar dvema osebama vzel življenje. V požaru sta umrla 81 let star moški in 91 let stara ženska.

Policijska uprava Maribor je potrdila, da sta v požaru umrli dve osebi: »Domnevno gre za zakonca stara 81 in 91 let, ki sta živela v tej hiši. Kriminalisti njuno identiteto še potrjujejo.«

Tuja krivda je izključena

Požar so s štirimi vozili pogasili gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Benedikt in Sveta Ana. Objekt je zgorel v celoti.

»Gasilci so se z ognjem borili nekaj ur, preden so ga pogasili. Hiša je v požaru v celoti zgorela. Materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov,« so še sporočili mariborski policisti.

Z ogledom kraja požara in z zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da je v hiši sprva prišlo do dimniškega požara, ki pa se je iz dimnika prenesel v notranjost hiše. Po dosedanjih ugotovitvah je tuja krivda, kot vzrok požara, izključena. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice