V večurnem gašenju so gasilci poskušali preprečiti širjenje požara na stanovanje, za samo streho rešitve ni bilo več ...
V Pongrcah v občini Kidričevo je sinočnji požar uničil celotno ostrešje stanovanjske hiše in po prvih ocenah povzročil za 150.000 evrov škode.

Zagorelo je v kurilnici stanovanjske hiše, požar pa je gasilo skoraj sto gasilcev iz osmih gasilskih društev. Svoje premoženje pa je poskušal rešiti tudi lastnik hiše in se ob tem nadihal dima.

Oskrbeli so ga reševalci nujne medicinske pomoči, drugi člani družine pa k sreči niso bili poškodovani.

Jutro po požaru ...

Do hiše v Pongrcah pri Šikolah je v dopoldanskih urah moral pripeljati tovornjak z zabojnikom za kosovne odpadke. Vanj so lastniki hiše s pomočjo gasilcev spravljali preostanke povsem uničenega ostrešja, ki je ponoči zgorelo v požaru, ki ga je pomagalo ukrotiti kar 97 gasilcev.

»Izvajali smo tri notranje vpade in dva zunanja na samo kurilnico, posredovali smo tudi preko dveh lestev,« nam zaupa Peter Kmetec, poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Šikole.

V večurnem gašenju so poskušali preprečiti širjenje požara na stanovanje, za samo streho rešitve ni bilo več. Zgorelo je 240 kvadratnih metrov ostrešja, lastnik pa se je nadihal dima in na kraju požara so ga oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči. Tleti je pričelo v kurilnici v neposredni bližini dimnika.

»Morali smo delati tudi prerez strehe, izvajali smo tudi prerez strehe na samem slemenu, od spodaj pa je samo ostrešje uničeno,« še dodaja poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Šikole.

Policija je materialno škodo ocenila na 150.000 evrov, svojo oceno pa bo podal tudi cenilec, ki je v imenu zavarovalnice že obiskal prizorišče požara. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice