Na Pobrežju v Mariboru prišlo do močne eksplozije.

Danes, ob 15.24, je v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka na Ulici Bratov Greifov 18 odjeknila močna eksplozija, v stanovanju 52-letnega moškega. Povzročil naj bi jo plin.

Na kraj so bili napoteni policisti in druge pristojne službe, ki so kraj zavarovale in evakuirale 30 ljudi. Stanovanje je bilo v ognju, za katerega so poskrbeli gasilci, ki so tudi iz stanovanja odnesli huje poškodovano osebo. 

Po doslej zbranih podatkih naj bi bila huje poškodovana ena oseba, poleg nje pa še štiri.

Šest stanovanj naj bi bilo zaradi eksplozije popolnoma uničenih, rolete je pometalo tudi do 30 metrov stran. Posledice močne in glasne eksplozije naj bi bile videti tudi na avtomobilih pred blokom.

Po naših neuradnih informacijah pa naj bi šlo za poskus samomora.

»Ne vem, kaj se je prav dogajalo. Z otroci in snaho sem imela kosilo, sem šla v sobo in naenkrat … Srečo sem imela, da sem šla v drugo sobo, saj bi vrata odneslo točno vame. Ker si na sredi kuhinje. To se je zgodilo nadstropje višje,« je pojasnila ena izmed sosed.

»To ne vem, ne bom rekla. Že dva ali tri dni je delal neke oslarije po stanovanju baje. Res je, da je bil drogeraš. Nihče ni nekako resno jemal, ker je bil prijazen gospod, tudi ko je bil pri sebi. Možno, da je bilo tudi to, da je bil samomor.«

Druga pa je dodala: »Ja. Ja. Plin je odprl in z vžigalnikom prižgal …«

Sosedi sta ga videli nato ožganega in rešilce, ki so ga oživljali. Poškodovalo naj bi po njunih besedah »tudi enega fanta, dve gospe in gospoda«. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice