Na domu mariborske sodnice Daniele Ružič, ki so jo neznanci minuli konec tedna brutalno pretepli tik pred domačo hišo, ta hip poteka intenzivna kriminalistična preiskava.

Kriminalisti so v popoldanskih urah začeli hišno preiskavo na domu sodnice mariborskega okrožnega sodišča Daniele Ružič, ki je v nedavnem napadu pred domačo hišo na Ulici Jelenčevih v Pekrah utrpela hude poškodbe.

Po pričevanju sosedov kriminalisti že dve uri opravljajo hišno preiskavo, preiskujejo notranjost hiše in dvorišče, zadevo pa po neuradnih informacijah 24ur usmerja slovenjgraško sodišče. Ulica Jelenčevih je zaprta s policijskimi trakovi.

Policija je z informacijami skopa, na Policijski upravi Maribor so potrdili le, da potekajo preiskovalna dejanja v okviru intenzivne preiskave.

Slovenija se medtem še vedno sprašuje, ali je bil napad povezan s službenim delom ali zasebnim življenjem sodnice. Po besedah policije obsežna kriminalistična preiskava še vedno poteka v več smereh - še vedno ni znano, ali je napad povezan s službenim delom sodnice ali njenim zasebnim življenjem.

Toda neuradni viri namigujejo, da prav današnja hišna preiskava na domu brutalno pretepene sodnice nakazuje, da se kriminalisti intenzivno preiskujejo zasebno življenje sodnice in njenega partnerja. Slednji naj bi bil po poročanju nekaterih medijev med osumljenimi.

Iz Policijske uprave Maribor so danes dopoldne sporočili le, da v povezavi s preiskavo poskusa umora sodnice v tej fazi nimajo podatkov, ki bi jih lahko posredovali javnosti: »S preiskavo nadaljujemo.« 

V želji, da bi pravilno raziskali vse okoliščine kaznivega dejanja, so se obrnili tudi na javnost: »Naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o zadevi, da to sporočijo na telefonsko številko policije 113 ali na številko 080 1200 za anonimne prijave.« 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice