Na prizorišču grozljive delovne nesreče pri gradu Borl v Dolanah, ki se je pripetila včeraj popoldne, okoli 16. ure, so policisti, preiskovalna sodnica, ki usmerja preiskavo, in dežurni preiskovalni sodnik.

V teku je intenzivna preiskava, ki bo razkrila, kaj je botrovalo tragični delovni nesreči, v kateri je življenje izgubil en delavec, še dva pa sta poškodovana.

Kot smo razkrili na Ptujinfo, se je po zanesljivih, a včeraj še neuradnih informacijah, nesreča zgodila pri pospravljanju žerjava, postavljenega pri gradu Borl v Dolanah.
 
To informacijo je na družbenem omrežju Facebook potrdila županja občine Cirkulane Antonija Žumbar, ki je zapisala, da je do delovne nesreče prišlo ob odstranitvi žerjava.

»Žal mi je in izrekam v svojem imenu in v imenu naše občine iskreno sožalje vsem ob tem tragičnem dogodku,« ja zapisala in dodala: »Zaposlenih nismo poznali, nam je pa zelo hudo.«

»Verjamemo, da so dela potekala v skladu z najvišjimi varnostnimi standardi«

To informacijo je potrdilo tudi ministrstvo za kulturo, soinvestitor sanacije brežine, zidu in terase gradu, ki se je zaključevala.

»Ministrstvo za kulturo obžaluje vsako delovno nesrečo, ki se konča s tragičnim izidom ali poškodbami. Ker so bila dela na brežini končana, se je začela demontaža žerjava,« so pojasnili na ministrstvu za kulturo. Glavni investitor je ministrstvo za infrastrukturo. 

»Verjamemo, da so dela potekala v skladu z najvišjimi varnostnimi standardi, predvsem pa izrekamo iskreno sožalje svojcem preminulega, poškodovanim pa želimo čimprejšnje okrevanje,« so še zapisali na ministrstvu za kulturo.

Izjemno zahtevna dela na višini pri gradu Borl je izvajalo podjetje Pondus iz Kamnice s podizvajalci.

Pri gradu Borl se zaključuje sanacija brežine, zidu in terase gradu, vredna okoli poldrugi milijon evrov.

Spomnimo ... 

Kot so za Ptujinfo sinoči povedali v Prostovoljnem gasilskem društvu Ptuj, so bi bile v času dogodka na žerjavu štiri osebe. Do tragedije je prišlo, ko so se podesti ob straneh žerjava podrli in začeli drseti po ogrodju žerjava.

Pri tem je ena oseba padla in izgubila življenje, dve sta poškodovani sami prišli z žerjava, enega poškodovanega pa so ptujski gasilci reševali s pomočjo avtolestve in vrvne tehnike. 

Na Policijski upravi Maribor so dodali, da so enega od poškodovanih prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj, drugega v Univerzitetni klinični center Maribor. 

Zaradi teme so ogled kraja nesreče pozno zvečer prekinili in ga nadaljujejo danes.

Na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje pa so dodali, da je pokojni delavec padel s podesta v globino 15 metrov in umrl na kraju.

V času nesreče so bile na žerjavu štiri osebe.
Do tragedije je prišlo, ko so se podesti ob straneh žerjava podrli in začeli drseti po ogrodju žerjava.
Pri tem je ena oseba padla in izgubila življenje, dve sta poškodovani sami prišli z žerjava, enega poškodovanega pa so ptujski gasilci reševali s pomočjo avtolestve in vrvne tehnike.
Regionalna cesta Ptuj - Zavrč je bila pri gradu Borl za ves promet zaprta do poznega večera.
Delavec, ki je umrl na kraju nesreče, je padel s podesta v globino 15 metrov.
Dva delavca sta padla z višjega na nižji podest, eden si je huje poškodoval nogo, drugi pa ima hude poškodbe na glavi.
Intenzivna preiskava je še vedno v teku.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice