Oborožen ropar je zbežal v smeri Vrbanske ceste. Če ga vidite, obvestite policijo, a ga ne poskušajte prijeti sami.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je v središču mesta prišlo do oboroženega ropa. Ob 9.48 uri so bili namreč na interventno telefonsko številko 113 obveščeni, da so zaposleni v NKBM banki na Turnerjevi ulici v Mariboru sprožili alarm za rop. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je dejansko prišlo do oboroženega ropa te banke.

Po do sedaj zbranih podatkih je neznani storilec, visok okoli 175 centimetrov, oblečen v rdečo jakno, rdečo kapo z znakom Ferrarija in modre kavbojke ter obut v bele čevlje zaposlenim zagrozil s pištolo in zahteval denar. Po besedah policije je govoril slovensko z rahlih štajerskim naglasom.

Kot je povedal tiskovni predstavnik mariborske policije Miran Šadl je uslužbenka nekaj gotovine roparju izročila, koliko pa še ni znano. Po dejanju je s pištolo peš zbežal v smeri Vrbanske ceste.

Ena od zaposlenih si je ob ropu poškodovala prst, ko je z njim zadela ob predal mize, drugih poškodovanih oseb ni.

Policija storilca še išče

Policisti trenutno izvajajo aktivnosti za izsleditev in prijetje storilca tega dejanja. Na mestom kroži tudi policijski helikopter.

Po naših informacijah je s tem povezana tudi večja policijska akcija oziroma zaseda na Koroškem mostu, ki je bil nekaj časa celo zaprt za promet.

Ste kaj videli? Pomagajte policiji

V veliko pomoč bi policiji bila obvestila očividcev tega dejanja. Zaradi tega prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju ali o storilcu, da to čimprej sporočijo možem v modrem na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Ker je ropar oborožen, ga, če ga opazite, ne poskušajte prijeti, ampak to prepustite policiji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice