Bralke in bralci Mariborinfo so nam v dopoldanskih urah sporočili, da po Meljski cesti, v bližini Avtobusne postaje Maribor, dere voda.

Bralke in bralci Mariborinfo so nam okoli 9. ure zjutraj sporočili, da je poplavljeno križišče Partizanske, Mlinske in Meljske ceste, deroča voda pa je zavzela cestišče in bližnji podvoz Meljske ceste. Kmalu so zaokrožile neuradne informacije, da je počila cev.

Na interventno številko 112 je bilo do 9. ure že vsaj 30 klicev, so nam kmalu za tem zaupali na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Na teren so se takoj odpravili gasilci Gasilske brigade Maribor in druge pristojne službe.

Na sekundo izteklo 200 litrov vode

Iz Mariborskega vodovoda so sporočili, da so dežurne ekipe na kraju dogodka ugotovile, da se je zgodil prelom starejšega PVC cevovoda premera 280 milimetrov. 

»Teklo je 200 litrov vode na sekundo. Do sedaj je oskrba z vodo v tem delu Maribora potekala normalno. Za sanacijo bo potrebno delno ali v celoti zapreti del območja Cafove, Meljske, Partizanske in Mlinske. Zaradi tega bo motena oskrba v tem predelu,« so še sporočili. 

Težava naj bi bile urejene tekom dneva.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Naš Maribor (nepreverjen)

200 l na sekundo, prima. Območje je zalito za xy let...

Starejše novice