V večjem požaru je zgorelo celotno skladišče podjetja, ki zbira odpadke.

Sinoči okoli 21.30 je v Ulici Rada Pušenjaka v Ljutomeru prišlo do večjega požara. Zagorelo je v skladišču podjetja Eko Plastkom, ki se ukvarja s predelavo odpadnih sveč in zbiranjem ostalih odpadnih materialov. Halo je sicer nekoč uporabljalo mizarsko podjetje.

Ogenj je zajel stavbo, v kateri so bile odpadne sveče, plastika in parafin ter halo dolgo 80 metrov ter široko 25 metrov popolnoma uničil. Sodelovalo je 30 gasilskih društev iz osmih gasilskih zvez z okrog 300 gasilci, ki so se s požarom borili vse do poznih nočnih ur. Na terenu sta bili tudi gasilski avtolestvi iz Murske Sobote in Gornje Radgone.

Po informacijah vodje intervencije večjega onesnaženja naj ne bi bilo.

Podjetje se ukvarja s predelavo sveč

Na spletni strani podjetja Eko Plastkom piše, da se ukvarjajo s predelavo in reciklažo odpadnih sveč:

»Predelava odpadnih sveč predstavlja naš edini proizvodni program. V naši predelavi, ki je podprta z lastnim razvojem v sodelovanju z Nemškim proizvajalcem opreme strojno predelamo plastične pvc odpadne sveče, ostale sveče pa izločimo v sortirnici ter jih predamo v nadaljnjo predelavo. Gre za novost na področju predelave sveč, oprema je popolnoma avtomatizirana, predelava je okolju prijazna, brez negativnih vplivov na okolje.

Zaradi različnih vrst sveč imamo urejeno sortirnico, ki je eden od pomembnejših elementov naše predelave. V njej izločimo sveče iz stekla in keramike, sveče iz PP, PET, embalažo od svetilnega olja ter papirnate sveče, ki za našo strojno predelavo niso primerne. Izločijo se tudi elektronske sveče, katere nato ročno razstavimo in pridobljene frakcije (elektronski moduli, baterije) predamo ustreznim zbiralcem v nadaljnjo predelavo, PVC plastika pa gre v našo strojno predelavo.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice