Pomurski policisti so odkrili neverjetno količino konoplje. Ob naselju Benica, na otoku, ki ga je ustvarila reka Mure, tik ob slovensko-hrvaški meji, so večjo količino konoplje, ki so jo dan prej poželi, še danes odvažali s helikopterjem.

Množica policistov, od včeraj pa še policijski helikopter v zraku, ki ogromne bele vreče, eno za drugo, odlaga na traktor. Domačini Benice že več dni spremljajo nenavadno dogajanje.

»Včeraj tam okoli ene ure sem ga prvič videla. Potem je šel sosed tja vprašat, kaj se to dogaja. Pa so rekli, da so konopljo našli,« nam zaupa domačinka Marija Železnjak. In to ne nekaj rastlin te prepovedane droge, ampak se je za drevesi na otoku, ki ga je ustvarila reka Mura, nahajal tako velik nasad, da so možje v modrem pridelek vozili kar s helikopterjem.

Že včeraj naj bi po pričevanju domačinov prepeljali vsaj še dvajset tovrstnih vreč konoplje. Ujeli smo, ko so naložili še zadnjo vrečo in traktor s prikolico polno konoplje v spremstvu dveh vozil z modrimi lučmi pospremili s prizorišča. 

Ortofoto posnetek območja, kjer se je nahajal nasad. Delno gre za gozd, precej pa tudi neporaščenega zemljišča.

Med preleti naleteli še na truplo pogrešanega

Osumljenci so po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah že v rokah policije, ki pa je zgolj potrdila najdbo. 

Neuradno smo izvedeli, da so v rokah policije trije moški, srednjih let. Šlo naj bi za Štajerce, ki pa so delovali iz stanovanja v Prekmurju. Policija naj bi v hišni preiskavi našla predmete, ki so jih uporabljali pri gojenju konoplje na skrivni lokaciji.

»To so se pripravljali že več dni. Sem videl tukaj, da so se zbirali, nismo imeli dostopa in nismo vedeli, kaj se dogaja,« pripoveduje domačin Ivan Rubin

Med preleti helikopterja so na tem območju med drugim našli tudi truplo 69-letnika, ki so ga zadnje dni iskali ob Muri. Policija obljublja, da bo več podrobnosti razkrila jutri.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Na skrivnih pohorskih jasah imajo podobne plantaže do katerih možno samo z kros motorji saj jih iz helikopterja zaradi visokih krošenj ni možno videti . Ali ima policija kros motorje ? Morda bi uvedli policiste gobarje ?

božidar (nepreverjen)

Starejše novice