FOTO: Gasilska brigada Maribor
Močna in glasna eksplozija je pustila razdejanje na Ulici Bratov Greifov 18 v Mariboru.

Po prejemu obvestila je na kraj odšlo več gasilcev, policistov in kriminalistov, ki so z ostalimi službami nudili pomoč stanovalcem, ogroženim osebam in izvedli ukrepe, potrebne za varnost ljudi ter premoženja.

Po evakuaciji 30 ljudi, ki so jo opravili gasilci, so policisti opravili zavarovanje širše okolice kraja dejanja, saj so sledovi oziroma posledice v širši okolici, na objektih, vozilih in drugem premoženju, ki je bilo v okolici kraja eksplozije. 

Na kraj eksplozije sta prišli tudi dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka in si ga ogledali. Po sedaj zbranih podatkih je ena oseba huje telesno poškodovana, in sicer 52-letni moški, in tri osebe lažje.

Ogled bo zaradi obsežnosti trajal dolgo v noč, po potrebi tudi jutri. V tem primeru je treba zaradi posledic eksplozije preiskati večje območje, poškodovano premoženje in druge sledove, ki bodo pojasnili vzrok, je pojasnil Bojan Kitel, višji policijski inšpektor in tiskovni predstavnik. 

»Glede na to, da vsa stanovanja niso poškodovana, smo delo organizirali tako, da se bodo za vse stanovalce preverile možnosti ponovne nastanitve v svoje stanovanja. Za tiste, ki pa te možnosti ni, pa bomo iskali ustrezne rešitve, da bodo ustrezno nastanjeni.«

Zaradi preiskave in zbiranja obvestil še vzroka nastanka eksplozije in višine škode še ne morejo pojasniti.

FOTO: Gasilska brigada Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice