Požrtvovalni gasilci so se s požarom borili vso noč, toda ognjeni zublji so pogoltnili skoraj vso Ribičijo. Škode je za pol milijona evrov.

Kot smo poročali že ponoči, so gasilci ob 23.04 dobili klic zaradi požara na Ribičiji. Ko so gasilci Gasilske brigade Maribor prišli na kraj dogodka, sta bili po njihovih besedah že dve tretjini objekta v ognju, zato so reševali, kar se je rešiti dalo.

Po besedah gasilcev naj bi ognjeni zublji prizanesli kuhinji in toaletnim prostorom, ki so nameščeni v zidanem delu, plesišče in gostinski del, ki sta bila večinoma iz lesa pa sta pogorela do konca.

Z ognjenimi zublji se je borilo več kot sto gasilcev

Pri gašenju je sodelovalo 107 gasilcev ne le iz Gasilske brigade Maribor, ampak tudi prostovoljci iz društev Maribor center, Brezje, Malečnik, Kamnice, Studencev in Razvanja. Pri gašenju se po naših informacija ni nihče poškodoval, v času požara pa po do sedaj zbranih obvestilih, v objektu ni bilo nikogar.  

Ogenj so dokončno pogasili ob 3. uri zjutraj, požarno stražo pa so gasilci izvajali do 7. ure zjutraj.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je objekt velikosti okoli 50 krat 50 metrov zgorel v celoti. Prve ocene so, da je nastalo za okoli 500.000 evrov materialne škode.  

Kriminalisti začenjajo z ogledom požara

Mariborski kriminalisti in policisti bodo danes zjutraj, če bo to že mogoče, pričeli z ogledom kraja požara. Vzrok požara tako še ni jasen, prav tako policija še ne zna napovedati, kdaj bodo lahko podali več podrobnosti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice