Foto: Stadtfeuerwehr Leibnitz
Do tal sta pogoreli dve stavbi, v ognju je poginilo več konjev. S požarom se je borilo okoli 250 gasilcev, požar jim je uspelo ukrotiti šele po uri in pol.

Ognjeni zublji so včeraj okoli poldneva zajeli hleve znanega posestva s konji, ki se nahaja na avstrijski strani meje, nedaleč stran od avstrijskega mesteca Lipnica. 

Goreti je začelo v enem izmed hlevov, ogenj pa se je zaradi lesene gradnje širil z neverjetno hitrostjo. Ko so lokalni gasilci prispeli na prizorišče, se je požar v enem izmed hlevov razvil že v celoti in zajel tudi sosednjo stavbo. 

Ljudje na prizorišču požara so že reševali tiste konje, ki so jih lahko, a so številni v požaru poginili. Nekaj konjev je zaradi šoka tudi zbežalo iz prizorišča požara in jih še iščejo. 

Gašenje je po besedah gasilcev oteževal močan veter, ki je pepel raznašal tako daleč, da je na določenih mestih začel goreti še bližnji grad Seggau. Poleg tega pa v bližini ni bilo niti nobegega hidranta, zato so gasilci vodo morali dovažati iz bližnjega ribnika.

Foto: Stadtfeuerwehr Leibnitz

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice