Ponoči se je pripetila huda prometna nesreča avtobusa, v kateri sta umrli dve osebi.

V soboto pozno zvečer je prišlo do hude prometne nesreče avtobusa murskosoboške turistične agencije, ki je izletnike peljal na izlet na Dunaj in prav tako slovenskega osebnega vozila. V prometni nesreči sta dve osebi izgubili življenje, dve pa sta huje poškodovani.

Avstrijska policija je na kraju dogodka potrdila, da sta v nesreči življenje izgubila moški in ženska, ki sta bila v osebnem vozilu. Oba sta slovenska državljana, stara pa naj bi bila okoli 30 let.

Kot poročajo avstrijski mediji je do prometne nesreče prišlo v bližini mesta Jennersdorf, med krajema Minihof-Liebau in Tauka. Trčila sta osebni avtomobil in avtobus, nato pa je avtobus trčil še v zid.

FOTO: burgenland.orf.at

V prometni nesreči sta dve osebi izgubili življenje, dve osebi pa sta huje poškodovani. Hudo poškodovanega moškega so prepeljali v bolnišnico Oberwart, hudo poškodovana ženska pa je na zdravljenju v bolnišnici Feldbach. 

Lažje poškodbe je utrpelo kar 23 udeležencev prometne nesreče, ki so jih s prvo medicinsko pomočjo oskrbeli v gasilskem domu Minihof-Libenau, 11 pa jih je bilo nato prepeljanih še v okoliške avstrijske bolnišnice.

Po neuradnih podatkih naj bi se avtobus podjetja Avtobusni promet Murska Sobota vračal z izleta na predbožični Dunaj, ki naj bi ga organizirala Turistična agencija Klas. Tudi osebno vozilo udeleženo v prometni nesreči je imelo slovenske registrske oznake. Po neuradnih informacijah je nesrečo povzročila voznica avtomobila.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Žurnalček (nepreverjen)

Na Dunaj po stari cesti ??????????

Mimi123 (nepreverjen)

Če si iz Prekmurja, je to najkrajša pot

In reply to by Žurnalček (nepreverjen)

Slovenci (nepreverjen)

Pa kaj delajo Slovenci v Avstriji??

noel (nepreverjen)

kruh si služijo, ker jim domača država ne more zagotoviti

In reply to by Slovenci (nepreverjen)

Starejše novice