Znane so podrobnosti tragične prometne nesreče s smrtno žrtvijo, ki se je zgodila na glavni cesti med Kidričevim in Slovensko Bistrico, izven naselja Cirkovce.

Na cesti Slovenska Bistrica – Ptuj se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila za prevoz perutnine. Obe vozili sta po trčenju zapeljali z vozišča.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je voznik osebnega vozila, star okoli 50 let, vozil iz smeri Ptuja proti Slovenski Bistrici. Izven naselja Cirkovce je iz ravnem delu ceste iz sedaj še neznanega razloga zapeljal na nasprotno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pripeljal voznik tovornega vozila, zaradi tega je prišlo do čelnega trčenja med vozili.

Po trčenju je obe vozili odbilo izven vozišča na polje, kjer sta se tudi ustavili.

Voznika osebnega vozila, ki je ostal vkleščen v vozilu, so morali s tehničnim posegom rešiti gasilci iz Ptuja. Vendar je voznik kljub hitri nujni medicinski pomoči na kraju prometne nesreče podlegel poškodbam. Sopotnikov v osebnem vozilu ni bilo.

Tovor na vozilu, torej okoli 3000 piščancev, po besedah Policijske uprave Maribor, nima nobene vzročne zveze s prometno nesrečo.

Prav tako zanikajo, da bi bila za nesrečo kriva prevelika hitrost: »Nobenega razloga ni, da bi ugotavljali hitrost. Voznik osebnega avtomobila je iz sedaj še neznanega razloga, torej na ravnem delu ceste, zapeljal na nasprotno vozišče,« so še sporočili na Policijski upravi Maribor. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice