Vir: Policijska uprava Celje
Grozi jima zaporna kazen od enega do desetih let ...

Žalski policisti so konec preteklega tedna opravili več hišnih preiskav na območju  Policijske postaje Žalec. Z zbiranjem in preverjanjem obvestil so prišli do podatkov, da 38-letna moška, doma z žalskega območja, na svojih domovih, vikendu in v zapuščeni hiši na žalskem območju, ki je njuna skupna last, gojita konopljo.

Pri enemu od njiju so v kletnih prostorih odkrili dva prirejena prostora za gojenje konoplje in okoli 190 sadik te rastline. Konopljo in opremo za gojenje so mu zasegli.

Zasegli so mu tudi okoli pol kilograma posušene konoplje, manjšo količino konopljine smole in gotovino, za katero sumijo, da jo je osumljeni  38-letnik pridobil s prodajo prepovedane droge. 

Vir: Policijska uprava Celje

Pri osumljenem 38-letniku so hišno preiskavo opravili tudi v počitniški hišici na območju Policijske postaje Celje, kjer je imel prav tako posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, v katerem trenutno ni imel sadik. Našli in zasegli so manjšo količino posušenih delcev konoplje, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Pri drugem so v kletnih prostorih našli in zasegli dva šotora prilagojena za gojenje  konoplje, na podstrešju pa še dodatni prostor za gojenje konoplje. Zasegli so mu tudi okoli 150 sadik konoplje in nekaj posušene konoplje.

Hišno preiskavo so žalski policisti opravili tudi v stanovanjski hiši na žalskem območju,  ki je njuna skupna last. V hiši sta imela tri prostore prirejene za gojenje konoplje, ob hiši še dva večja šotora. V hišnih prostorih so našli dober kilogram posušenih delcev konoplje, v šotorih pa okoli 570 sadik konoplje.

Vir: Policijska uprava Celje
Vir: Policijska uprava Celje

Skupno so 38-letnikoma z žalskega območja zasegli več kot 900 sadik konoplje, okoli dva kilograma posušenih delcev konoplje, manjšo količino konopljine smole in več opreme za gojenje konoplje. 

Oba sta bila s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog privedena k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor. Grozi jima zaporna kazen od enega do desetih let.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Podmladek SDS se pripravlja na kongres .

LudiRusi (nepreverjen)

... in zaporne kazni

In reply to by LudiRudi (nepreverjen)

Starejše novice