Na Letališču Edvarda Rusjana Maribor so v tovornemu letalu zasegli kar 480 steklenic alkoholne pijače tekile višjega cenovnega razreda, ki bi na trgu dosegla vrednost okoli 72.000 evrov.

Minulo soboto so pri carinskem pregledu tovornega letala, ki je priletelo iz Ukrajine na mariborsko letališče, odkrili neprijavljeno blago - alkoholno pijačo tekila. Posadka letala ni prijavila ničesar, pri pregledu letala pa je bilo v pilotski kabini, stranišču in pod ponjavo v tovornemu delu odkritih 354 steklenic z alkoholno pijačo Tequila Don Julio 1942.

Zaradi možnosti odkritja blaga v skritih prostorih letala je bila za pomoč pri pregledu poklicana mobilna ekipa Finančne uprave Republike Slovenije s službenim psom.

Po detajlnem pregledu je bilo odkritih še 126 steklenic, ki so bile skrite v podu letala. Skupno je bilo odkritih 480 steklenic po 0,7 litra alkoholne pijače mehiškega porekla višjega cenovnega razreda, ki na trgu v Evropski uniji dosega maloprodajno ceno okoli 150 evrov na steklenico.

Zaradi storjenega carinskega prekrška je bil zoper pravno osebo in storilca pravne osebe uveden postopek o prekršku. Neprijavljeno in skrito blago pa je bilo zaseženo, sporočajo s Finančne uprave.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nemška Policij… (nepreverjen)
Fritz (nepreverjen)

Spet bodo cariniki pijani

Starejše novice