Neznanci so se v znak nasprotovanja lovu in odstrelu živali znesli nad fasadami Zavoda za gozdove Slovenije, mariborske in sežanske izpostave ter Lovske zveze Slovenije.

Policija išče storilce, ki so se z grafiti in rdečo barvo lotili fasad Zavoda za gozdove Slovenije in Lovsko zvezo Slovenije. Popisali so jih z grafiti »proti lovu«, »odstrel je pomor« in »za sobivanje«, stopnice in vrata pa so polili z rdečo barvo. Priložili so letak, s katerim izražajo nasprotovanje odstrelu volkov in medvedov.

Vodja območne enote Maribor Jožef Mrakič nam je pojasnil, da je na takšno stanje naletel danes zjutraj: "Priložen pa je bil tudi manifest proti lovu, v katerem je bila pritožba nad odločbo za odstrel medvedov in volkov." 

Škode je za približno tisoč evrov

Sam je policijo o dogodku takoj obvestil, a dvomi, da bodo našli storilce. "Očitno gre za društvo ljudi, ki se ne strinjajo z našimi pogledi in svoja mnenja izražajo na tak način," je dejal in dodal, da imajo do drugačnega mnenja sicer vso pravico, ni pa nobene potrebe, da ga izražajo na tak način.

Na PU Maribor so za 24ur.com potrdili, da so danes prejeli prijavo, da je neznani storilec pri vhodu na stopnišče in po vhodnih vratih na Tyrševi ulici 15 v Mariboru polil rdečo barvo ter z napisom poškodoval fasado, s tem pa lastnika oškodoval za okoli tisoč evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice