Še ne 28-letni Mariborčan je močno vinjen vozil po napačni strani avtoceste vse do izvoza Maribor - center, kjer ga je ustavila policija.

Mariborski policisti so danes ponoči ob 3.15 na interventno telefonsko številko 113 prejeli obvestilo, da po avtocesti A1, iz smeri Šentilja proti Mariboru, po napačni strani avtoceste, v nasprotni smeri, vozi neznani osebni avtomobil.

Policisti so se na klic nemudoma odzvali in se, kot je v takih primerih običajno, povezali tudi z upravljalcem avtocest, družbo DARS. Njihove avtocestne kamere so vozilo zaznale v predoru Vodole, na številko 113 pa so policisti prejeli še dodatne klice o vožnji tega vozila v nasprotni smeri, proti Ljubljani.

Policisti so nevarnega voznika že nekaj minut zatem uspeli ustaviti na avtocesti, nekoliko naprej od izvoza Maribor - Center, v smeri Ljubljane.

Ugotovili so, da je za krmilom osebnega avtomobila sedel Mariborčan, ki bo v naslednjih dneh dopolnil 28 let. Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel voznik v organizmu natanko 1,00 mg/l alkohola. Policisti so mu takoj odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Foto: Družba DARS d.d.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice