Konopljo so spravljali v 'jumbo' vreče, odpeljali naj bi jih okoli dvajset. Obsežna policijska akcija je potekala ob naselju Benica, v bližini reke Mure.

Prava filmska akcija je potekala včeraj v Pomurju, saj so policisti na poljsko pot s traktorjem 'spravljali' večje količine prepovedane droge konoplje, ki so jo dan prej 'poželi'.

Konopljo so spravljali v 'jumbo' vreče, ki naj bi jih bilo okoli dvajset. V ustrezno skladiščenje pa so jih prepeljali kar s policijskim helikopterjem.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na tiskovno predstavnico Policijske uprave Murska Sobota Suzano Rauš, ki pa nam v tej fazi preiskave ni mogla razkriti podrobnosti, a je zagotovila, da bo javnost obveščena. 

Po naših neuradnih informacijah naj bi sicer šlo za dlje časa trajajočo policijsko operacijo, storilci pa naj bi bili policiji znani, domnevno gre za osebe iz območja Štajerske.

Vrednost prepovedane droge na trgu bi naj bila kar 1,3 milijona evrov. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Đek (nepreverjen)

Da ni bla industrijska slučajno :D :D :D :D

moder (nepreverjen)

lol

In reply to by Đek (nepreverjen)

maxa69 (nepreverjen)

Pa je šla pojoča travica🤣

Crooger (nepreverjen)

Ze nova raste

In reply to by maxa69 (nepreverjen)

Crooger (nepreverjen)

Ta denar, namesto da se razdeli med drzavljane, se raje investira v neresljivo vojno na droge, vojno, ki se jo ne mora ustaviti, toraj proizvodnja, trzenje, promet in se lastna uporaba , prepovedanih rastlin in substanc.

Način kako slepo "preprečevati" uporabo, smo si v 70ih naivno vzeli vzgled, po državi povprecno najmanj inteligentnih ljudi - ZDA.
Te zakone prohibicije so tam med letom 1968 - 1987 uvedli, lepo urejeni in denarja zelni/polni kapitalisti, ki nimajo blage veze o farmakologiji substanc a korupcijo podpirajo ce jim le prinese denar. Znanstvene raziskave pozitivnih ocinkov nekaterih prep. substanc, ki bi jim lahko znizale dohodek so in se vedno ignorirajo, tudi s proihibicijo preprecujejo da se izvajajo kod bi se morale. Rezultat tega je OGROMNO napacno razvrscenih snovi po razredih 1, 2, 3 in 4.

Vzamimo kot primer najvecjih absurdnih zmot pri razvrscanju nekaterih teh snovi:

Razred A
(snovi, ki nimajo nikakršne, do sedaj sprejete uporabe v zdravstvu in imajo visoko moznost zlorabe) Razred iz katerega je bila konoplja k sreči ze odvzeta, so še na tem seznamu vedno snovi, ki so v preteklosti že dokazano imele neverjetne uspehe na potrocju psihologije:
MDMA-85% uspesnost zdravljenja PTSD in depresije po eni dozi/terapiji)
LSD, psilocibin -od skoraj zdravljenih 40.000 bolnikov in 8000 narejenih znanstvenih raziskav (1943-1968) 80-90% uspesnost zdravljenja depresije in psihicne odvisnosti vseh vrst sicer mentalno zdravih ljudi),
KRATOM- naravni nadomestek metadona za lajsanje fizicne odvisnosti od opijatov. Ta sam po sebi ne povzroci tezje fizicne odvisnosti za razliko od metadona

Te trajno pozdravijo motnje, ki so dandanes po proahibiciji oznacene kot neozdravljive in se lajsajo z dobičkonostnih antidepresivih (SSRI, benzodiazepini, NDRI, DRI, triciklicni, MAOI, ....),

Nato imamo v razredu B (snovi ki imajo nekaj uporabe v zdr. vendar je uporaba in promet izven tega namena prepovedana) spadajo po cudni logiki npr. Amfetamin, analogi Morfina, Kokain, Fentanil,... Te sicer za cas delovanja pomagajo v zdravstvu a ne pozdravijo NIČESAR, marvec dolgorocno skodijo, nekatere tudi povzrocajo zivljenso nevarne odtegnitvene simptome,...
Naprej nebom sel ker nima smisla,

Ce bi se tem ki zagovarjajo proihibicijo drog dejansko šlo za zdravje ljudi, sta alkohol in tobak prvi drogi, ki imata prostor v seznamu 1. oz. proihibicije sploh ne bi bilo, vendar pa je tukaj v igri ogromno denarja farmacevtskih ind., ki se bogatijo na ljudeh, sirijo lazne negativne info. o prepovedanih drogah, ter lazne 1pozitivne o psihoaktivnih "zdravilih" ki ne pozdravijo nicesar.

Mlade je treba pravilno poducit o vseh pozitivnih in negativnih lastnosti drog, pravilni uporabi, doziranju. Ce nato ne zelimo, da bi te informacije mladim sluzile bolj kot reklama (nekaterihe imajo pac vec pozitivnih lastnosti kot neg.) je pa treba svet in sistem naredit nekoliko bolj human, razumljiv in manj tekmovalen.

Odvisnost ne nastane zaradi substance, pac pa zaradi okolijscin, pravtako proihibicija odvisnika ne tretira kot bolnika, pac pa kot kriminalca..... POLOMIJA RES

Starejše novice