Vir: Policijska postaja Rače
Štajerski policisti so opravili dve hišni preiskavi in odkrili tri prostore, prilagojene za gojenje konoplje.

Policisti Policijske postaje Rače so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi suma storitve kaznivega dejanja, pri 31-letni osumljenki opravili hišno preiskavo vikenda na območju Pohorja in stanovanja v Mariboru.

Med hišnima preiskavama na obeh lokacijah so odkrili tri prostore prirejene za gojenje prepovedane droge konoplje.

Zasegli so skupno 47 sadik konoplje, pripomočke za gojenje prepovedane droge konoplje, približno 150 gramov posušenih rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo in 6 stekleničk, za katere se sumi, da vsebujejo smolo konoplje.

Vir: Policijska postaja Rače

Konopljo gojil tudi 40-letni moški 

Prav tako so policisti Policijske postaje Rače, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi suma storitve enakega kaznivega dejanja, opravili hišno preiskavo pri 40-letnem moškem iz območja Miklavža na Dravskem polju. 

Med hišno preiskavo so tudi pri njemu odkrili prostor, prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje in mu zasegli 26 sadik konoplje, visokih od 80 do 120 centimetrov.

Zasegli so pripomočke za gojenje prepovedane droge, približno 10 gramov posušenih rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo in PVC brizgalko z neznano tekočino, za katero se sumi da gre za smolo konoplje.

Vir: Policijska postaja Rače

Zoper oba osumljena bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo za kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi  drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Vir: Policijska postaja Rače
Vir: Policijska postaja Rače

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Da bi tako politike hapskali ,kot tote bi Slovenija bila lepša država.

Starejše novice