FOTO: Policijska postaja Ptuj
Policisti so včeraj opravili več hišnih preiskav. Našli in zasegli so večjo količino konoplje.

Policisti Policijske uprave Celje so včeraj hišne preiskave delali v Velenju, Celju, Žalcu in Slovenskih Konjicah. V Velenju so 34-letnemu občanu zasegli 90 sadik konoplje, ki jo je sušil v stanovanju ter škatlo s posušenimi vršički.

Na območju Celja so hišno preiskavo opravili pri 30-letnemu moškemu. Zasegli so mu dobrega pol kilograma posušenih vršičkov konoplje, več kot 100 konopelj, ki jih je sušil, in par svežih sadik.

Na območju Slovenskih Konjic so policisti zasegli dobro polovico kilograma posušenih konopljinih vršičkov, na območju Žalca pa par sadik konoplje, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

FOTO: Policijska postaja Ptuj

Policisti Policijske postaje Ptuj pa so na podlagi pisne odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 33-letniku na območju Ptuja zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Med hišno preiskavi so odkrili dva prostora, posebej prirejena za gojenje rastlin, v katerih se je nahajalo 73 rastlin konoplje. Policisti so odkrili tudi večjo količino posušenih rastlinskih vršičkov, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja in tudi večjo količino svežih rastlinskih delcev, ki so bili namenjeni za proizvodnjo olja.

Po prejetih analizah in opravljenih preiskavah zaseženih predmetov bodo 33-letnika kazensko ovadili, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

FOTO: Policijska postaja Ptuj

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Mene zanima kam gre vsa ta konoplja po zaplembi ? Glede na dogodke iz Kopra si lahko vsak misli po svoje ,javno pa nihče tega ne obelodani .

čtk (nepreverjen)

najverjetneje policajon v žep...

In reply to by Kritik (nepreverjen)

jon (nepreverjen)

policaji pokadijo

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Starejše novice