Policisti Postaje prometne policije Celje so v zadnjih dneh opravljali poostreno kontrolo v cestnem prometu na avtocesti.

Cilj nadzora je bilo ugotavljanje manipulacij nad zapisovalnimi napravami v tovornih vozilih, tehnična urejenost vozil, spoštovanje pravil pravilnega nalaganja in zavarovanja tovora ter nadzor izrednih prevozov ter prevoza nevarnega blaga in odpadkov v cestnem prometu. 

Ustavili 27 tovornih vozil, ugotovili več kršitev

Ustavili in kontrolirali so 27 tovornih vozil. Pri trinajstih ustavljenih vozilih so ugotovili 30 kršitev s področja socialne zakonodaje, tehnične urejenosti in kršitve v zvezi prevoza tovora. 

Prav tako so ugotovili kršitve, povezane s prevozom nevarnega blaga, izrednega prevoza, prevoza odpadkov; v enem primeru pa je voznik tovornega vozila s priklopnikom, državljan Belorusije, vozil pod vplivom alkohola. 

Obravnavanim voznikom so izdali plačilne naloge, izrekli globe, dvema pa so začasno celo odvzeli vozniški dovoljenji. Zaradi določenih kršitev so zoper odgovorne in pravne osebe uvedli prekrškovne postopke. 

Hujša kršitev pri prevozu nevarnega blaga

V nadzoru so ugotovili hujšo kršitev pri prevozu nevarnega blaga, ko voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške, med vožnjo ni ustrezno zavaroval nevarnega blaga ter ni posedoval zahtevane dokumentacije za opravljanje tovrstnega prevoza.

Pri vozniku tovornega vozila, državljanu Turčije, so ugotovili več hujših kršitev s področja časa trajanje vožnje, vožnje brez voznikove kartice ter nepravilno naloženega in zavarovanega tovora.

FOTO: Postaja prometne policije Celje

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice