Foto: PGD Bistrica ob Dravi
Ponoči je zagorelo na deponiji odpadnega materiala v naselju Bezena v občini Ruše. Zaradi gostega dima prebivalce v dolini reke Drave med Rušami in Mariborom obveščajo, da zaprejo okna in ne zračijo stanovanj.

Požar je izbruhnil na odlagališču nenevarnih odpadkov Halda Ruše, kjer so skladiščili 15.000 ton mletih industrijskih odpadkov. Požar je pogašen, požarna straža pa je še vedno na pogorišču.

Mariborski policisti so do sedaj ugotovili, da je zgorelo približno 40 ton površinskih nenevarnih odpadkov, na območju v velikosti 600 kvadratnih metrov. V dopoldanskem času bodo opravili ogled in dodatno zbiranje obvestil, s katerim bodo poskušali ugotoviti vzrok in druge okoliščine požara. Po dosedanjih ocenah premoženjska škoda ni nastala, prav tako pa ni bil nihče poškodovan.

V gašenje požara so se vključili gasilci PGD Bistrica ob Dravi, Smolnik, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Selnica ob Dravi in Slemen, poroča STA.

Prostovoljna gasilska društva so na svojih Facebook profilih že objavila obvestila in prebivalce obvestila, naj zaradi požara v bližini tovarne zapirajo.

»Zgodaj zjutraj so nas zbudili pozivniki, požar na Bezeni. Vse občane preventivno prosimo, da zaradi morebitnih nevarnih snovi v zraku danes zapirajo okna in ugasnejo klimatske naprave, ter tako preprečijo vdor nevarnih snovi v stanovanja, saj so lahko škodljiva za zdravje. Je pa požar že pod popolno kontrolo gasilcev,« so obvestili na Facebook profilu Prostovoljnega gasilskega društva Bistrica ob Dravi.

Večje nevarnosti za gibanje ljudi na prostem naj ne bi bilo. Požar namreč po ocenah Štegra nima takšnih razsežnosti kot tisti v Podskrajniku, kjer je v četrtek zvečer zagorelo v obratu Fragmata, še poroča STA.

»Zaradi požara v Rušah v bližini tovarne, obveščamo, da preventivno zaprejo okna in vrata ter s tem preprečijo morebiten vdih dima in ostalih snovi,« pa so na svojem profilu opozorili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ruše.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice