Možje v modrem so po naključju ustavili vozilo Ljubljanskih registrskih tablic, v katerem je bilo natlačenih kar 40 tujcev.

V  noči iz 7. na 8. september so policisti Policijske postaje Ormož, kljub zelo slabemu vremenu, na območju Loperšic, ustavili kombinirano vozilo ljubljanskih registrskih oznak, ki ga je vozil 35-letni Ljubljančan.

V tovornem delu vozila so policisti odkrili kar 40 tujcev, ki so 7. septembra, okoli 14. ure, v bližini mejnega prehoda Središče ob Dravi, na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Republike Hrvaške v Slovenijo. V gozdu na območju Loperšic so nato počakali na voznika tega vozila.

V gozdu je ostalo še šest tujcev, ki so jih policisti prijeli naknadno, saj jih voznik več ni mogel spraviti v vozilo.

Enega  od prijetih tujcev so morali hospitalizirati v Splošni bolnišnici Ptuj, ker se mu je nenadoma  poslabšalo zdravstveno stanje. Med prijetimi tujci je bilo 40 državljanov Pakistana, pet državljanov Afganistana in državljan Indije, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Vir: Policijska uprava Maribor

Nekateri tujci so že bili obravnavani v Sloveniji

V  postopku so policisti ugotovili, da je nekaj tujcev že bilo prijetih in obravnavanih v naši državi ter vrnjenih hrvaškim varnostnim organom.

En izmed tujcev je bil obravnavan 27.  avgusta, na območju Policijske postaje Črnomelj; dva na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica, en  30. junija in drugi 28. julija; en 5. julija, na območju Policijske postaje Metlika; en  15. junija, na območju Policijske uprave Maribor ter trije, 19. avgusta, na območju Policijske postaje Podlehnik.

Mariborski kriminalisti so s pomočjo policistov Policijske postaje Ormož uspeli zbrati dovolj dokazov za utemeljitev suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja  meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1, zaradi česar je bil osumljeni voznik s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor.

Vsi prijeti tujci  (razen enega, ki je ostal na zdravljenju v Splošni bolnišnici Ptuj in bo izročen naknadno) so policisti Policijske postaje Ormož, na podlagi neformalne najave, izročili hrvaškim varnostnim organom.

Vir: Policijska uprava Maribor

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Doctore (nepreverjen)

napišite ime tega Slovenca pa bomo videli

Starejše novice