Še dve osebi sta telesno poškodovani, vzrok nesreče je bila vožnja v nasprotno smer.

Zjutraj, tik pred 6. uro, je prišlo do prometne nesreče na avtocesti A1 Ljubljana - Šentilj, med priključkoma Rogoza in Maribor Center. Na kraj so bili takoj napoteni reševalci, gasilci in policisti. 

Po ugotovitvah policistov sta v prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili, v nesreči je umrl 35-letnik, še dve pa sta telesno poškodovani. Ena hudo in ena lažje. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje v nasprotni smeri, so sporočili s PU Maribor. V nasprotno smer je vozil pokojni 35-letnik, huje poškodovan pa je 82-letni moški.

Avtocesta je na opisanem odseku v smeri Šentilja bila zaradi ogleda prizorišča nesreče zaprta za ves promet. 

Gasilci Gasilske brigade Maribor so iz osebnih vozil izrezali dve osebi, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč vlečni službi pri odstranjevanju vozil in posipali z vpojnim sredstvom cestišče, polito z motornimi tekočinami.

Obvoz je bil urejen preko Miklavža na Dravskem polju do uvoza Maribor Center ali preko Spodnjih Hoč in nato po hitri cesti H2 Maribor - Pesnica, ki se nato priključi na avtocesto A1. Posledice prometne nesreče so z avtoceste medtem že odstranili, tako da je ta ponovno odprta za ves promet.

Foto: Gasilska brigada Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice