Po siloviti eksploziji, ki je povsem uničila šest stanovanj, stanovalci s cenilci še vedno ugotavljajo škodo. Tudi policaji so še na delu, posledice pa bi lahko bile veliko hujše.

Eksplozija stanovanju 52-letnika v tretjem nadstropju, ki je po neuradnih informacijah skušal storiti samomor, je povsem opustošila stanovanjski blok z 32 stanovanji, v katerih živi 51 ljudi. Povsem uničenih je šest stanovanj, škoda je še na nekaterih drugih. Tako je vrglo okno na avtomobil, ki je bil parkiran na slabih deset metrov oddaljenem parkirišču pri sosednjem bloku. Nekaterim stanovalcem iz sosednjega bloka je poškodovalo rolete.

Moškemu povsem uničilo stanovanje in poškodovalo nogo

Najhuje je kakopak bilo v tretjem nadstropju. Luke Igerc živi v tretjem nadstropju in ga od stanovanja, v katerem je prišlo do eksplozije, loči le eno stanovanje. Silovit sunek po eksploziji je povsem uničil stanovanje, ob tem pa Igercu poškodoval še nogo.

»Sedel sem za kuhinjsko mizo, nato pa naenkrat začutil pritisk, pa še vrata so priletela vame. Kaj takega res ne pričakuješ vsak dan,« je dan po dogodku še zmerja pretresen stanovalec bloka, ki je bil eden izmed treh lažje poškodovanih.

O njegovih poškodbah noge pričajo tudi fotografije okrvavljene kopalnice, ko si je Igerc hitel umiti ranjeno nogo. K sreči hujših poškodb ni utrpel, je pa zato veliko hujša škoda v stanovanju. To ni več primerno za bivanje.

»Natančne škode še niti zdaj ne vem, saj smo mogli hitro iz stanovanja. Včeraj smo lahko odnesli le najnujnejše stvari, prespali pa smo pri kolegih. Stanovanje ni primerno za bivanje,« je jasen.

»Pritisk v glavi, celega te premakne, vse leti«

Gospoda, ki je sprožil eksplozijo ni dobro poznal, saj ni dolgo stanovalec bloka na Ulici bratov Greifov 18. Spomini na silovit sunek po eksploziji, je še zdaj živ.

»Težko je opisati, kaj se je dogajalo. Pritisk v glavi, celega te premakne, stvari kar naenkrat letijo v tebe,« trenutke po eksploziji opisuje Igerc.

Policisti še vedno niso zaključili svojega dela. Informacije o točnem vzroku in ocenjeni škodi bodo predvidoma podali jutri.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Borut Pahor (nepreverjen)

Rumena

Starejše novice