Policisti so v minulih dneh v tovornjakih Bolgara in Turka odkrili skupno šest ljudi, ki so skušali nedovoljeno vstopiti v državo.

V torek popoldan so na mejnem prehodu Gruškovje v tovornjaku, ki ga je vozil 39-letnik Bolgar, policisti ugotovili, daj e ponjava na zgornjem delu priklopnega tovornega vozila prerezana iz notranje strani in zašita s plastičnimi zategami. Zato so odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili dva 13-letna državljana Afganistana in 29-letnega državljana Pakistana, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

V noči s torka na sredo pa so s tehničnimi sredstvi policisti zaznali povečano prisotnost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, ki ga je vozil 62-letni Turek. Reagiral je tudi indikator srčnega utripa. Med pregledom vozila so ugotovili, da je tudi na tem vozilu ponjava na zgornjem delu priklopnega vozila prerezana iz notranje strani in zašita s plastičnimi zategami.

Odkrili so dva državljana Afganistana, stara 25 in 22 let, ter 25-letnega državljana Pakistana. Vsem šestim so zavrnili vstop v Slovenijo in jih po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice