To so fotografije tujih državljanov, ki so osumljeni nočne tatvine bankomata s pomočjo eksploziva v Pliberku. So bili isti storilci na delu tudi v Lenartu?

V noči na nedeljo so neznani storilci s pomočjo eksploziva razstrelili bankomat in ukradli kaseto z denarjem v Lenartu, danes ponoči pa je do identične tatvine prišlo v avstrijskem Pliberku. Nekaj minut po 3. uri so namreč avstrijski varnostni organi obvestili celjske policiste, da so v Pliberku obravnavali tatvino bankomata z uporabo eksploziva.

To so tujci, osumljeni tatvine

Neznanim storilcem, ki bi jih naj bilo pet, so sledili na območje Slovenije. Slovenski policisti v sodelovanju s specialno enoto policijo, posebno enoto PU Celje in policijskih psov izvajajo aktivnosti za izsleditev petih storilcev, tujih državljanov.

Policija je v javnost posredovala fotografije petih tujih državljanov. Vse ob tem pozivajo, naj bodo pozorni na osebe s fotografij in naj v primeru, če jih opazijo, takoj pokličejo na telefonsko številko 113.

Poziv občanom, naj se izogibajo kraju iskanja

»Na območju Mežice potekajo aktivnosti za izsleditev storilcev, ki so ponoči v Pliberku s pomočjo eksploziva ukradli bankomat – prošnja občanom, da se izogibajo kraju iskanja,« poudarjajo na Policijski upravi Celje.

»Občane prosimo, naj se izogibajo krajem kjer poteka iskanje petih tujcev, osumljenih tatvine bankomata v Pliberku, zato, da lahko policisti neovirano opravljajo svoje aktivnosti. Iskanje trenutno poteka na območjih Podkraj pri Mežici, Smrečnikovo, Mrvovo in Štalekarca,« so pojasnili.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice