V ostrem zavoju je prišlo do skorajda identičnega zapleta z navigacijsko napravo in obtičanim tovornim vozilom kot lani.

Voznik tovornjaka romunskih registrskih številk je slepo verjel napravi GPS in v torkovih jutranjih urahobtičal sredi naselja Pince-Marof. Obstal je na ostrem zavoju, bočno nagnjen proti stanovanjski hiši, zaradi česar so za promet zaprli cesto.

Romun, ki je predvidoma prevažal zelenjavo, je bil namenjen k našim južnim sosedom. Ob izbiri ciljnega naslova na Hrvaškem ga je navigacijska naprava po najkrajši poti vodila iz Madžarske čez naše ozemlje; od avtocestnega izvoza Pince skozi naselja Pince-Marof, Benica in Petišovci do tamkajšnjega mejnega prehod ob Murskem Središću. 

Toda zavoj v središču naselja Pince-Marof se je izkazal za preostrega in voznik ga ni uspel zvoziti. S priklopnikom je zapeljal na mehko bankino, ki se je pod težo tovora pogreznila, tovornjak pa se je tako nevarno nagnil proti bližnji stanovanjski hiši.

V nezgodi je vozilo utrpelo nekaj manjše škode, da bi ga varno premestili na vozišče pa so morali počakati na asistenco za tovorna vozila. Cesto so zato tudi zaprli za promet.

Isti kraj, zaplet in prevoznik

Vam primer zveni znano? Najbrž zato, ker se je skoraj identična zgodba na isti lokaciji odvila že marca lani. 

Tudi takrat je romunski voznik tovornjaka na pomurski cesti obtičal zaradi slepega zaupanja v tehnologijo. Cesta je bila zaprta devet ur, zaposleni pri asistenci za tovorna vozila iz Celja pa so potrebovali kar tri ure, da so vozilo varno postavili nazaj na asfaltno površino.

Sicer pa se podobnosti tukaj še ne končajo. Po neuradnih informacijah naj bi namreč voznik tovornjaka bil zaposlen za isto prevozno podjetje kot lanski nesrečnež.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice