Kar 65 gasilcev iz štirih gasilskih društev je včeraj pridrvelo na kraj požara, a žal je ogenj že ob njihovem prihodu zajel vso hišo.

Včeraj okoli pol osme zvečer je v Sladkem vrhu 47 v občini Šentilj zgorela sicer stara lesena hiša, ki pa je bila znotraj povsem posodobljena. Sočasno so bila aktivirana štiri gasilska društva gasilskega občinskega poveljstva Šentilj, PGD Šentilj, Velka, Ceršak in Sladki vrh. Na kraju požara je z 11 vozili gasilo kar 65 gasilcev, a žal prepozno. Ko so prispeli, je bila že vsa hiša v ognjenih zubljih.

Poginile domače živali, lastnik v močnem šoku

Zaenkrat vzrok požara ostaja neznan. Andrej Kmetič, gasilec PGD Šentilj in občinski poveljnik ter vodja intervencije je za Mariborinfo povedal, da se je požar končal tragično predvsem za štiri domače živali, dva psa in dve mački. V poslopju zraven hiše je bil tudi konj, ki ni utrpel poškodb. Lastnik je tragedijo le stežka prenesel, saj so ga zaradi neupoštevanja varnostnih predpisov gasilcev in nasilnega vedenja morali obravnavati tudi policisti. Slednji so zaradi vidnega pretresa lastnika poklicali tudi rešilca, a ga ob posredovanju družine lastnika v bolnico niso odpeljali. Lastnik v požaru ni utrpel poškodb.

Gašenje problematično zaradi vklopljene električne napeljave

Poškodbo pa je zaradi zastarele električne napeljave utrpel eden od gasilcev.

“Električni tok nam je vseskozi delal probleme, saj varnostni sistem, ki bi se ob požaru moral izklopiti, ni deloval in je bilo električno napajanje tako ves čas gašenja vklopljeno,” je za Mariborinfo povedal Kmetič.

Zlasti kritičen je bil do Elektra Maribor, saj so na dva dežurna delavca, ki sta pozneje le izklopila električno napajanje, čakali zelo dolgo. Na kraju požara so se pojavili šele po treh klicih gasilcev. Posledično je en gasilec pri gašenju zaradi električnega toka utrpel poškodbe.

Na kraju požara so gasilci našli tudi plinsko jeklenko s povsem pogorelim ventilom, kar bi zanje ob morebitni eksploziji lahko predstavljalo hudo življenjsko nevarnost.

Po navedbah PU Maribor je materialne škode za okoli 15.000 evrov, po ogledu kraja požara in zbiranju obvestil pa so izključili tujo krivdo.

Foto: Andrej Kmetič

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice