V UKC Maribor poteka hišna preiskava Nacionalnega preiskovalnega urada v zvezi s koronarnimi žilnimi opornicami. Preiskava poteka zoper štiri zaposlene na oddelku za kardiologijo in angiologijo, so sporočili iz UKC Maribor.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so ob pomoči kriminalistov iz drugih policijskih uprav danes zjutraj na podlagi sodnih odredb začeli izvajati preiskave stanovanjskih in poslovnih prostorov na območju več policijskih uprav, je sporočila policija.

V hišnih preiskavah iščejo dokaze za utemeljevanje sumov storitve več kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja daril in nedovoljenega dajanja daril v povezavi s postopki javnega naročanja nabave medicinskega materiala.  

Iz UKC Maribor so sporočili, da hišna preiskava poteka v njihovih prostorih. »Več podatkov zaradi same preiskave ne moremo posredovati,« so dodali.

Komisija DZ je na začetku tega leta ugotovila sum, da naj bi prihajalo med dobavitelji žilnih opornic v Sloveniji do kartelnih dogovarjanj in da naj bi odgovorni v UKC Ljubljana in UKC Maribor v letih od 2007 do 2016 omogočali določenim dobaviteljem prevladujoč položaj na trgu pri prodaji žilnih opornic, poroča STA.

Hišne preiskave tudi v UKC Ljubljana in Splošni bolnišnici Celje

Hišne preiskave sicer potekajo tudi v UKC Ljubljana in celjski splošni bolnišnici, kar so za STA potrdili v obeh zdravstvenih ustanovah. Ob štirih osebah v Mariboru naj bi preiskava potekala tudi zoper enega od zaposlenih v Splošni bolnišnici Celje ter zoper enega nekdanjega in enega še vedno zaposlenega v UKC Ljubljana.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice